9.7 C
Helsinki
miercuri, 4 octombrie 2023
AcasăFinlandaCum a ales Finlanda F-35. Avionul, cumpărat doar după ce a fost...

Cum a ales Finlanda F-35. Avionul, cumpărat doar după ce a fost testat de piloţi şi comparat cu avioane din SUA, Franţa, UK şi Suedia

-

Finlanda a ales să cumpere 64 de avioane F-35, pentru a înlocui vechile aparate F/A-18 aflate acum în dotarea forţelor aeriene finlandeze. Valoarea contractului este de 9,4 miliarde de dolari, informează Reuters. Avionul F-35 a avut rezultate net superioare în testele comparative făcute de piloţii militari finlandezi, care au inclus şi alte avioane produse de companiile care au participat în competiţia pentru obţinerea acestui contract: F-18 (SUA), Eurofighter (UK), Mirage Rafale (Franţa) şi Gripen (Suedia).

Avionul F-35, produs de Lockheed Martin, a concurat astfel într-o licitaţie organizată de Finlanda pentru achiziţia de avioane de luptă cu avionul Gripen (produs de Saab/Suedia, rivalul american F-18 (Boeing/SUA), Mirage Rafale (grupul Dassault/Franţa) şi Eurofighter Typhoon (BAE Systems/Marea Britanie).

„Când am comparat performanţa militară, F-35 a răspuns cel mai bine nevoilor noastre”, a declarat ministrul finlandez al Apărării Antti Kaikkonen.

/www.digi24.ro/stiri/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read