Acasă Finlanda Cum au reacţionat finlandezii după ce au aflat că sunt din nou...

Cum au reacţionat finlandezii după ce au aflat că sunt din nou cel mai fericit popor din lume: „Vorbeşti serios”?

-

Finlanda a fost declarată cea mai fericită ţară din lume pentru al patrulea an consecutiv, potrivit raportului anual al ONU publicat luna trecută, care măsoară nivelul de fericire la nivel global.
Dar ce înseamnă o ţară fericită?
Un popor melancolic şi rezervat conform propriei descrieri, Finlanda are o zicală: „Fericirea se va sfârşi mereu în lacrimi”. Când au auzit că ţara lor a ieşit din nou prima în topul fericirii, finlandezii au fost nedumeriţi: „Pe bune?” După impunerea restricţiilor anti-pandemie, finlandezilor nu le-a lipsit umorul: „De ce nu putem rămâne la distanţa noastră obişnuită de patru metri?
„Patru ani la rând e deja exagerat”, a reacţionat la publicarea raportului Jukka Lindstrom, scriitor şi comediant, relatează New York Times. El a notat că finlandezii au parte de vremea groaznică din Londra în fiecare zi dar are o expplicaţie proprie: „Există ceva în istoria noastră care a antrenat în noi ca naţiune o stimă de sine scăzută, pentru că mereu ne simţim inferiori”.

mai mult la /adevarul.ro/international/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Ambasada României în Republica Finlanda: Se prelungesc restricţiile de călătorie. Excepţii...

“Autoritățile finlandeze au decis prelungirea restricțiilor de călătorie până la data de 17 aprilie a.c. Călătoriile în Finlanda sunt permise doar în interes de...