AcasăHelsinkiFinlanda aprobă finanțarea pentru construcția unei linii de tren de mare viteză...

Finlanda aprobă finanțarea pentru construcția unei linii de tren de mare viteză de la Helsinki la granița rusă

-

257 km până la localitatea de graniță Vainikkala și trenurile fac sub două ore. Din 2010 cei 416 km dintre St Petersburg sunt parcurși în 3 ore și jumătate de trenuri moderne ce ating și 250 km/h.

Costurile estimate vor fi de 2,65 miliarde euro pentru linia ce va urma traseul Helsinki – Porvoo – Kouvola – Vainikkala și vor contribui și comunitățile locale.

Rusia promisese că va inaugura în 2026 o linie de mare viteză între Moscova și St Petersburg și, combinat cu noua linie către Helsinki, s-ar ajunge ca o călătorie între cele două capitale să dureze doar șase ore.

În prezent sunt deja trenuri rapide între Moscova și St Petersburg care fac 3 ore și jumătate pe 650 km, dar pe o linie de mare viteză ar face cam două ore și jumătate, în timp ce trenurile clasice de noapte fac 8-9 ore.

Înainte de criza Covid a existat un tren direct Moscova – Helsinki ce făcea 14-15 ore între cele două orașe separate de peste 1.050 km. Rusia a întrerupt legăturile feroviare externe cu majoritatea țărilor din cauza crizei Covid.

Sursa: International Railway Journal

/economie.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read