-1.4 C
Helsinki
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăHelsinkiFinlanda aprobă finanțarea pentru construcția unei linii de tren de mare viteză...

Finlanda aprobă finanțarea pentru construcția unei linii de tren de mare viteză de la Helsinki la granița rusă

-

257 km până la localitatea de graniță Vainikkala și trenurile fac sub două ore. Din 2010 cei 416 km dintre St Petersburg sunt parcurși în 3 ore și jumătate de trenuri moderne ce ating și 250 km/h.

Costurile estimate vor fi de 2,65 miliarde euro pentru linia ce va urma traseul Helsinki – Porvoo – Kouvola – Vainikkala și vor contribui și comunitățile locale.

Rusia promisese că va inaugura în 2026 o linie de mare viteză între Moscova și St Petersburg și, combinat cu noua linie către Helsinki, s-ar ajunge ca o călătorie între cele două capitale să dureze doar șase ore.

În prezent sunt deja trenuri rapide între Moscova și St Petersburg care fac 3 ore și jumătate pe 650 km, dar pe o linie de mare viteză ar face cam două ore și jumătate, în timp ce trenurile clasice de noapte fac 8-9 ore.

Înainte de criza Covid a existat un tren direct Moscova – Helsinki ce făcea 14-15 ore între cele două orașe separate de peste 1.050 km. Rusia a întrerupt legăturile feroviare externe cu majoritatea țărilor din cauza crizei Covid.

Sursa: International Railway Journal

/economie.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read