Finlanda nu vrea să mai primească turişti ruşi: E greşit din punct de vedere moral să le permitem să călătorească la noi in ţară

0
279

Principalele partide din Finlanda susţin suspendarea vizelor turistice pentru ruşi, scrie yle.fi.

Informaţia vine în condiţiile în care un sondaj de opinie realizat de agenţia de ştiri finlandeză STT sugerează un sprijin puternic pentru interzicerea noilor vize turistice pentru cetăţenii ruşi.

Agenţia i-a întrebat pe liderii celor mai mari delegaţii parlamentare dacă Finlanda ar trebui să oprească eliberarea de vize turistice pentru cetăţenii ruşi din cauza atacului ţării în Ucraina, aflat acum în a şasea lună.

Liderii fiecăruia dintre cele mai mari patru partide şi blocuri politice au declarat că ar susţine oprirea imediată a eliberării vizelor.

Antti Lindtman, preşedintele delegaţiei de 40 de membri ai SDP, a declarat că există motive întemeiate pentru ca guvernul să analizeze de urgenţă restricţionarea vizelor turistice.

Între timp, Yle a intervievat patru membri ai Comisiei pentru afaceri externe, reprezentând Partidul Social-Democrat (SDP), Partidul Coaliţia Naţională (PCN), Centrul şi Verzii. Toţi, cu excepţia unuia, au fost de acord că vizele turistice ruseşti ar trebui limitate sau suspendate.

Singurul opozant al acestei idei a fost deputatul social-democrat Kimmo Kiljunen. Acesta a susţinut că finlandezilor şi ruşilor ar trebui să li se permită să menţină legăturile la nivel personal.

„Prin izolarea [cetăţenilor ruşi], am consolida supravieţuirea regimului actual al Rusiei… ar trebui să se depună cu siguranţă eforturi la toate nivelurile pentru a creşte interacţiunea societăţilor civile. Acest lucru va aduce schimbări”, a declarat Kiljunen.

/epochtimes-romania.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.