AcasăFinlandaFinlanda s-a confruntat cu cel mai grav incendiu de vegetaţie din ultimii...

Finlanda s-a confruntat cu cel mai grav incendiu de vegetaţie din ultimii peste 50 de ani

-

Cel mai grav incendiu de vegetaţie din Finlanda din ultimii peste 50 de ani a continuat să facă ravagii în nord-vestul ţării, vineri (23 iul), pentru a cincea zi consecutiv, răspândindu-se în pădurile afectate de temperaturile deosebit de ridicate din această vară, informează Reuters.

Echipe de pompieri din întreaga ţară au fost mobilizate în valea râului Kalajoki, o zonă izolată, 250 de persoane şi patru elicoptere fiind desfăşurate pentru stingerea flăcărilor, au anunţat serviciile pentru intervenţii de urgenţă din Finlanda.

Vântul puternic a răspândit flăcările de la un copac la altul pe aproximativ 300 de hectare, înteţind incendiul care a devenit al doilea cel mai extins din istoria ţării, după un focar izbucnit în aceeaşi regiune în urmă cu 51 de ani.

Când a început să se răspândească la nivelul vârfurilor copacilor, am evaluat propagarea cu 20 de kilometri la oră”, a declarat pentru Reuters şeful pompierilor, Jarmo Haapanen.

mai mult la    /www.digi24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

AlessFRA Transport România -> Finlanda | Plecare 3 Iulie

AlessFRA Transport România - Finlanda Plecare din 🇷🇴 ROMÂNIA spre 🇫🇮 Finlanda 3 Iulie Trecem prin Estonia-Lithuania-Letonia-Polonia-Ungaria ❄ TRANSPORT/-FRIGORIFIC 👨‍👩‍👧 TRANSPORT/-PERSOANE 📦 TRANSPORT/-COLETE/Mobilă 🚙 TRANSPORT/-MASINI PE PLATFORMĂ Colectare si distribuire/preluare colete...