Finlanda va expulza nouă membri ai ambasadei Rusiei pentru spionaj

1
267

Autoritățile finlandeze au anunțat marți că se pregătesc să expulzeze nouă diplomați ruși aflați la Helsinki pentru activitățile lor de „spionaj” desfășurate pe tritoriul țării, potrivit AFP.

Guvernul a declarat că „Finlanda urma să expulzeze nouă persoane detașate la ambasada rusă care au lucrat în domeniul serviciilor de informații”, se arată într-un comunicat de presă emis după o întâlnire cu președintele Sauli Niinisto și Comitetul ministerial pentru politică externă și de securitate.

„Deciziile se bazează pe evaluarea Serviciului finlandez de informații de securitate (SUPO)”, a declarat pentru AFP Marja Liivala, director general al Ministerului de Externe.

Potrivit SUPO, expulzările reprezintă „un eșec major pentru serviciile de informații rusești din Finlanda”, a scris acesta pe Twitter.

www.hotnews.ro

1 COMENTARIU

  1. Felicitari autoritatilor finlandeze pentru luarea acestei decizii! Este clar ca Finlanda se angajeaza sa faca ceea ce este corect pentru a proteja siguranta tarii si a membrilor sai. Acestea arata ca Finlanda se poate opune oricarui tip de comportament care pun in pericol siguranta si bunastarea cetatenilor sai. Intr-o lume in care exista amenintari la adresa securitatii, este important ca tarile sa adopte masuri rigide si sa ia masuri impotriva acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.