AcasăFashionFinlanda vrea să producă baterii pentru automobilele electrice. Țara scandinavă rafinează jumătate...

Finlanda vrea să producă baterii pentru automobilele electrice. Țara scandinavă rafinează jumătate din cobaltul produs în Europa

Finlanda a început să caute investitori dispuşi să o ajute, în următorii ani, să pună la punct o nouă industrie având în centru producţia de baterii pentru automobilele electrice, transmite Bloomberg.

-

Această ţară scandinavă, care rafinează mai mult de jumătate din cobaltul produs în Europa, a publicat marţi un raport în care îşi prezintă avantajele.

Unul dintre avantajele cheie menţionate de Finlanda în oferta sa către investitori sunt stocurile de minerale necesare pentru producţia acestor baterii, arată un raport al Ministerului Economiei. De asemenea, autorităţile de la Helsinki subliniază preţurile reduse la energie şi apropierea de facilităţile europene de producţie de automobile.

„Accesul Finlandei la unele dintre materiile prime necesare pentru producţia de baterii precum şi oferta abundentă de energie electrică verde pun ţara într-o poziţie fantastică pentru a atrage capacităţi de producţie a celulelor pentru baterii”, susţine James Frith, analist la BloombergNEF.

mai mult la  /www.g4media.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read