AcasăFinlandaPartidul Coaliţia Naţională, de opoziţie, a câştigat alegerile regionale din Finlanda

Partidul Coaliţia Naţională, de opoziţie, a câştigat alegerile regionale din Finlanda

Petteri Orpo, liderul Partidului National Coalition (NCP) de opoziţie, şi-a anunţat duminică victoria în primele alegeri regionale din Finlanda.

-

„NKP a câştigat primele alegeri regionale”, a declarat Petteri Orpo, adresându-se camarazilor săi de partid. Cuvintele sale au fost citate duminică seara de către Agenţia finlandeză de ştiri (CTT). Până în prezent, au fost numărate 98,5% din voturi, NCP câştigând 21,5% din opţiunile finlandezilor.
Câştigătorul este partidul cu cele mai multe voturi, potrivit Ministerului Justiţiei. NKP a reuşit să câştige pentru că a primit mai multe voturi decât alte partide din regiunile (raioanele sociale) cu cel mai mare număr de locuitori. Pe locul doi se află partidul coaliţiei guvernamentale „Finland Center” – 19,3%, acelaşi rezultat înregistrându-se şi pentru Partidul Social Democrat condus de premierul Sanna Marin.
Urmează partidul de opoziţie „Adevăraţii Finlandezi” cu 11,1% din voturi, urmată de mai multe partide guvernamentale – Uniunea Stângii (8%), Uniunea Verzilor (7,3%), Partidul Popular Suedez (4,9%).

Citeste mai mult: adev.ro/r66nu0

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read