AcasăFinlandaPremierul finlandez afirmă dreptul ţării sale de a decide singură aderarea la...

Premierul finlandez afirmă dreptul ţării sale de a decide singură aderarea la NATO

-

Prim-ministrul finlandez Sanna Marin a declarat că ţara sa trebuie să păstreze opţiunea de a solicita aderarea la NATO acum, când cooperarea militară cu Uniunea Europeană se intensifică, a transmis radiofuziunea de stat Yle.

„Ne păstrăm oportunitatea de a solicita aderarea la NATO. Trebuie să preţuim libertatea de alegere şi să o considerăm reală, deoarece se referă la dreptul fiecărei ţări de a lua propriile decizii de securitate”, a spus ea.
Preşedintele finlandez Sauli Niinistö, ţinând un discurs de Anul Nou, a mai spus că linia Helsinki în politica externă şi de securitate rămâne consecventă. Potrivit acesteia, Finlanda, în special, „îşi păstrează posibilitatea de a solicita aderarea la NATO, dacă decide ea însăşi acest lucru”. Dintre ţările scandinave doar Norvegia şi Danemarca sunt membre NATO. Finlanda, deşi membră a UE, este neutră, nefăcând parte din niciun bloc militar.

Citeste mai mult: adev.ro/r53q2e

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

AlessFRA Transport România -> Finlanda | Plecare 3 Iulie

AlessFRA Transport România - Finlanda Plecare din 🇷🇴 ROMÂNIA spre 🇫🇮 Finlanda 3 Iulie Trecem prin Estonia-Lithuania-Letonia-Polonia-Ungaria ❄ TRANSPORT/-FRIGORIFIC 👨‍👩‍👧 TRANSPORT/-PERSOANE 📦 TRANSPORT/-COLETE/Mobilă 🚙 TRANSPORT/-MASINI PE PLATFORMĂ Colectare si distribuire/preluare colete...