Victorie pentru libertate: Fostul ministru finlandez judecat penal pentru că a citat din Biblie a fost achitat

0
316

Toate acuzațiile împotriva parlamentarului finlandez Päivi Räsänen și a episcopului Pohjola au fost respinse în unanimitate, într-un proces de răsunet privind libertatea de exprimare. Fostul ministru finlandez de interne s-a confruntat cu trei acuzații de natură penală pentru că și-a împărtășit credința religioasă, inclusiv pe Twitter.

Un tribunal finlandez a confirmat dreptul la libertatea de exprimare, respingând toate acuzațiile împotriva deputatului finlandez Päivi Räsänen și a episcopului Juhana Pohjola. Într-o hotărâre pronunțată în unanimitate, instanța a concluzionat că „nu e de competența instanței districtuale să interpreteze conceptele biblice”. Procuratura a fost obligată să plătească peste 60.000 de euro cheltuieli de judecată și are la dispoziție șapte zile pentru a contesta hotărârea.

Fostul ministru de interne a fost acuzat de „discurs instigator la ură” pentru că și-a împărtășit opiniile religioase despre căsătorie și etică sexuală, într-un tweet din 2019, o dezbatere radio din 2019 și o broșură din 2004. Episcopul a fost acuzat pentru publicarea broșurii lui Räsänen în congregația sa în urmă cu peste 17 ani. Cazul lor a atras atenția presei internaționale în acest an, deoarece experții în drepturile omului și-au exprimat îngrijorarea față de amenințarea pe care o reprezintă acest caz la adresa libertății de exprimare în Finlanda.

mai mult la :

/www.stiripesurse.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.