AcasăFinlandaFinlanda va ridica ultimele restricţii atunci când 80% dintre locuitorii săi cu...

Finlanda va ridica ultimele restricţii atunci când 80% dintre locuitorii săi cu vârsta peste 12 ani vor fi complet vaccinaţi

-

Finlanda va ridica ultimele restricţii aflate încă în vigoare în lupta împotriva COVID-19 atunci când 80% dintre locuitorii săi cu vârsta peste 12 ani vor fi complet vaccinaţi, a anunţat luni guvernul. Acest prag este de aşteptat să fie atins până în octombrie, transmite AFP, potrivit agerpres.

„Scopul nostru este de a redeschide societatea şi de a o menţine deschisă”, a subliniat şefa guvernului, Sanna Marin, într-o conferinţă de presă după o şedinţă cu miniştrii consacrată strategiei naţionale anticoronavirus.

Măsurile restrictive care mai sunt în vigoare vor fi ridicate progresiv pe măsura îmbunătăţirii situaţiei sanitare, progresul vaccinării fiind cheia, a mai spus ea.

Finlanda, care este ţara cu cea mai mică densitate a populaţiei din Uniunea Europeană, a înregistrat unul din cele mai scăzute niveluri de contaminare din regiune de la debutul pandemiei, deşi în ultimele luni numărul de noi cazuri a crescut semnificativ.

/blacknews.ro/finlanda-va-ridica-ultimele-restrictii-atunci-cand-80-dintre-locuitorii-sai-cu-varsta-peste-12-ani-vor-fi-complet-vaccinati/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read