AcasăFinlandaFinlandezul Kimi Raikkonen se retrage din Formula 1: beţia de 16 zile,...

Finlandezul Kimi Raikkonen se retrage din Formula 1: beţia de 16 zile, telefonul aruncat în mare şi divorţul de Miss Scandinavia

-

Kimi locuieşte în Elveţia, dar are o proprietate splendidă şi în Finlanda, cu pădure privată, lacuri şi un circuit de motocros (o altă mare pasiune; deţine o echipă în Campionatul Mondial). Soţia lui a dezvăluit că se pricepe la multe în casă: asamblează mobilier, se ocupă de grădinărit. Kimi nu refuză niciodată munca fizică. La Ferrari încă râd când îşi amintesc că a reparat singur baia de ulei a bolidului. A împrumutat o cutie de scule de la mecanici şi a trecut la treabă, în garaj. „Baia era la fel cu cea de pe iahtul meu, nu a fost dificil”, a explicat el.

Kimi Raikkonen încheie o aventură de 20 de ani în Formula 1. Finlandezul a debutat în 2001, iar în 2007 s-a alăturat echipei Ferrari, pentru a-l înlocui pe marele Michael Schumacher.

Episodul iahtul

Este un moment incredibil din cariera lui Kimi. Era anul 2006 şi Marele Premiu de la Monte Carlo. Motorul McLaren a luat foc cu nordicul la volan. Kimi, în loc să se întoarcă la boxe, să ofere interviurile obişnuite şi să facă analiza cu echipa sa, s-a îndreptat spre iahtul său ancorat lângă circuit. A urcat scara în costum şi cu cască pe cap, apoi s-a schimbat, a băut o bere şi a urmărit liniştit finalul cursei. „Barca era la o aruncătură de băţ şi apoi cursa mea se încheiase, ce este ciudat?”, avea să comenteze pilotul nordic după cursă.

Scanare cu raze X la aeroport

O altă nebunie de neratat, scrisă în biografia sa, s-a consumat la aeroport. La terminalul Plecări, la rutina obişnuită înainte de îmbarcare, Kimi s-a strecurat în zona cu raze X care verifică bagajele pe bandă. Procedurile de urgenţă s-au declanşat instantaneu, poliţiştii l-au oprit şi l-au interogat îndelung. El a motivat astfel gestul: „Am vrut să am o imagine despre ce este în corpul meu”.

/www.mediafax.ro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read